Arbo Fysiocare is onderdeel van Manueel-Fysiocare

Zadelstede 10

3431 JZ  Nieuwegein

4e verdieping, kamer 4.02

T    030  227 05 89

M   06 40 84 32 04

E    info@arbo-fysiocare.nl 

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon

©2019

Team Fysieke Zorg

Het team Arbo Fysiocare in Nieuwegein bestaat uit professionals die u vooruit willen helpen, met persoonlijke aandacht, meer tijd en meer kwaliteit. Wij stellen onszelf graag aan u voor. 

 

Clair van Baal

 

Ik ben Clair van Baal, manueel therapeut en fysiotherapeut bij Arbo Fysiocare en Manueel-Fysiocare in het stadscentrum van Nieuwegein. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in dry needling en geef ook zelf cursussen om deze techniek aan te leren aan enthousiaste en vakkundige fysiotherapeuten. Ik heb uiteenlopende cursussen gevolgd, bijvoorbeeld over schouderklachten, medical taping, (para)medische training en inspannings-fysiologie. Daarnaast heb ik mij verdiept in revalidatie in (top)sport, fysiotherapie bij werkgerelateerde klachten, de communicatie met patiënten, het biopsychosociaal model en haptonomie. Tijdens en na mijn studie fysiotherapie heb ik vier jaar gewerkt als gediplomeerd pilatesdocent op verschillende (sport)locaties in Nieuwegein.

Visie achter Arbo Fysiocare

Vanuit mijn praktijk Manueel-Fysiocare ben ik gestart met het bieden van fysieke en mentale ondersteuning aan bedrijven, ondernemers en werkgevers, omdat ik geloof in het principe 'Bewust Werken' en dit ook uit wil dragen. Bewust Werken draagt bij aan het voorkomen, verbeteren of verhelpen van werkgerelateerde klachten. Deze klachten komen veelvuldig voor bij werknemers en daar móet meer aandacht voor komen. 

 

Anneleen Schinkel 

 

Ik ben Anneleen Schinkel, met ingang van januari 2018 ben ik werkzaam bij Arbo Fysiocare. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. In de afgelopen 10 jaar heb ik ervaring opgedaan in verschillende praktijken en met een brede doelgroep. Ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn. Zo heb ik o.a. opleidingen gevolgd voor Medical Taping, acceptatie- en motiverende gesprekstechnieken en diverse (orthopedische) verdiepingscursussen. Alle ervaring neem ik mee in mijn behandeling en benadering.

Arbeid & Gezondheid en werkgerelateerde klachten

Mijn passie ligt bij het voorkomen en behandelen van arbeidsgerelateerde klachten.
Een belangrijk onderdeel van dit werk is het werkplekonderzoek.
Ik ben ervan overtuigd dat het meekijken op de werkplek de meeste inzicht geeft in houding en beweeggedrag. Hier kan ik in de behandeling op aanhaken door bijvoorbeeld tiltechnieken te oefenen, specifieke spierkracht oefeningen te doen, vaak met een extra focus op ademhaling en ontspanning.

Dit laatste is voor mij een belangrijk aspect in de behandeling. Arbeidsgerelateerde klachten hebben vaak een psychische oorsprong, de ervaren spanning kan zich opbouwen in het lichaam en uit zich vervolgens in pijn en ongemak. Werken vanuit een ontspannen basis is erg belangrijk, het leren voelen van grenzen en deze respecteren en leren aangeven. 

 

Daphne Bos

Ik ben Daphne Bos en sinds 2011 werkzaam als fysiotherapeut. In maart 2019 ben ik bij Manueel-Fysiocare begonnen als all-round fysiotherapeut. Ik heb mij gespecialiseerd in dry needling en heb veel ervaring in de (top)sport. 


Vanuit mijn affiniteit met sport heb ik naast de opleiding voor fysiotherapie ook de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) afgerond. Vandaar mijn grote affiniteit met sport/bewegen en kinderen.


In de afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen en bijscholingen gevolgd om up-to-date te blijven en mezelf te blijven ontwikkelen. Zo heb ik onder andere de opleiding dry needling en medical taping gevolgd maar ook verschillende cursussen met betrekking tot orthopedische aandoeningen en sportgerelateerde klachten. Dit is een continu proces waarvoor ik mij jaarlijks bijschool. 


Graag werk ik samen met de patiënt om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.

 

Olaf van Kesteren

 

Ik ben Olaf van Kesteren, fysio- manueeltherapeut, gespecialiseerd in dry needling en een ervaren echografist. Sinds mei 2019 ben ik werkzaam bij Manueel-Fysiocare.  

Ik werk al meer dan 10 jaar met volle enthousiasme.  De positieve energie die ik krijg, is uit de waardering wanneer mensen geholpen zijn bij hun klacht of hulpvraag. Vaak gaat dat gepaard met het motiveren van een gezondere leefstijl. Ik probeer de mensen te motiveren om zo veel mogelijk aan lichaamsbeweging te doen.   

 

Zo kunt u bij mij terecht wanneer u last heeft van wervelkolom gerelateerde klachten die u beperken om voldoende uw dagelijkse bezigheden uit te oefenen. Door mijn ervaring als fysio-manueel therapeut is de opbouw van de trainingen veilig en effectief. 

 

Voordat ik begon met de opleiding tot algemeen fysiotherapeut, heb ik CIOS-sportopleiding gedaan. Om mijzelf verder uit te dagen en te ontwikkelen op werkgebied, ben ik in 2008 gestart met mijn specialisatie Manueel therapie. In 2011 heb ik de studie aan de SOMT in Amersfoort met succes afgerond.