top of page

Preventie

Preventie van verzuim en klachten

​Het is natuurlijk beter om verzuim te voorkomen dan te verhelpen. Het staat vast dat een goede voorlichting aan leidinggevenden en werknemers een positieve bijdrage levert aan wederzijds begrip, toegenomen productiviteit, een prettig werkklimaat en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast bespaart de werkgever veel tijd en geld als uitval kan worden voorkomen. Wij zorgen voor traject dat specifiek is aangepast op de hulpvraag van werkgever, werknemer of zelfstandig ondernemer.

‘Bewust Werken’ is ook hier weer ons uitgangspunt. Dit kan in de breedste zin van het woord worden toegepast. Afhankelijk van de hulpvraag en het zwaartepunt, ofwel psychisch, fysiek of beiden, ontwikkelen wij een interventie op maat. Ook is het mogelijk om workshop of trainingen te verzorgen voor werknemers, leidinggevenden of ergocoaches.

​Het is goed mogelijk om preventieve diensten van Arbo Fysiocare te combineren. Zo kan een werkgever bijvoorbeeld voor elke nieuwe medewerker een werkplekonderzoek afnemen en tegelijkertijd periodiek een stoelmassage aanbieden tijdens werktijd. Wilt u uw medewerkers beter voorlichten over het verantwoord uitvoeren van hun werkzaamheden? Is het nodig dat medewerkers beter omgaan met stressfactoren op het werk en psychische belasting? Dan is een ergonomische training een goede basis voor een team of afdeling. Maar er is meer mogelijk…

20211025_111822.jpg

Preventie diensten en interventies

Training op maat

Ergotraining

op maat

Werkplek-
onderzoek

Duurzame belastbaarheids-
training

Spreekuur
op locatie

Bewust Werken

Preventief

onderzoek

Train de ergocoach

Effectief pauzeren

Stoelmassage

bottom of page