Arbofysiotherapie
 

Fysiotherapie gericht op het behandelen en/of voorkomen van klachten tijdens het werk wordt ook wel arbofysiotherapie genoemd.

Een verkeerde werkhouding of te weinig pauzes kunnen ervoor zorgen dat klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan. Bij werkzaamheden achter de computer is dit anders dan bij lichamelijke werkzaamheden. Een fysio-therapeut gespecialiseerd op het gebied van werkgerelateerde klachten behandelt deze en zorgt voor voorlichting, advies en preventie.

Tijdens de intake wordt de nadruk gelegd op het ontstaan van de klacht, houding tijdens het werk, de intensiteit van lichamelijke belasting, voldoende beweging, het nemen van pauzes en de mate van ervaren spanning en/of stress voor-, tijdens- en na het werk. Een belangrijke doelstelling is om zo snel als mogelijk met minimale klachten aan het werk te blijven.

 

Een grote afname van klachten wordt al vaak gezien als een aantal kleine aanpassingen wordt doorgevoerd in afwisseling van houding, het nemen van korte pauzes en het doen van een aantal eenvoudige oefeningen. De behandeling bestaat naast voorlichting en advies gericht op de werkspecifieke situatie vaak uit een combinatie van fysiotherapie, manuele therapie en/of dry needling.

 

Arbo via de werkgever

Manueel-Fysiocare werkt samen met verschillende disciplines binnen de zorg (psycholoog, (loopbaan)coach, sportdocent, voedingsconsulent en hapto-therapeut) om ziekteverzuim en (dreigende) uitval op het werk te voorkomen. Dit kan gaan om een werknemer, een afdeling of leidinggevende(n).

 

Door de nauwe samenwerking tussen alle disciplines staat de persoon centraal. Alle disciplines hebben korte lijntjes met elkaar. Op deze manier kan een efficiënt en doeltreffend plan van aanpak worden geschreven, toegespitst op de hulpvraag van de persoon in kwestie. Zo kan een werknemer weer sneller aan het werk, terugkeren na uitval of verbetert de werksfeer op een afdeling.

Naar aanleiding van een interview met de desbetreffende persoon/personen zal het zwaartepunt van zorg worden vastgesteld. Dit kan somatisch (lichamelijk) of juist psychosomatisch (psychisch) zijn. Door letterlijk met elkaar om de tafel te zitten wordt een plan geschreven.

Onze diensten kunnen naar wens worden uitgevoerd op locatie en/of in de praktijk Manueel-Fysiocare.

Wij zijn continu in ontwikkeling om onze aanpak specifiek, efficiënt en daar-door kostenbesparend te houden.

 

Interesse om ook op een efficiënte, doeltreffende en kostenbesparende manier uw werknemers aan het werk te krijgen of houden?

 

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.