Team Mentale Zorg

Bij Arbo Fysiocare stimuleren wij een multidisciplinaire samenwerking als hier vraag naar is. Dit betekent dat wij de meest prettige en vakbekwame collegae uit andere vakgebieden hebben gevonden die werkzaam zijn in deze regio. Graag stellen zij zich voor.

 

Sandra van Essen, psycholoog en coach

Ik ben Sandra van Essen, SPORTPSYCHOLOOG VSPN®/PSYCHOLOOG NIP.

Mijn studie psychologie volgde ik aan de Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam vervolgens een nevenrichting bewegingswetenschappen, mijn afstudeeronderzoek deed ik vervolgens aan de Deutsche Sporthochschule Köln. Ik kon mij zo steeds verder ontwikkelen in de sportpsychologie. Bewegen heeft al mijn hele leven mijn interesse en dat kon en kan ik in mijn werk op heel diverse manieren kwijt.

 

Sinds mijn terugkomst uit Köln, begin jaren ’90 begeleid ik met heel veel plezier mensen met diverse vraagstukken op werk- en/of sportgebied. De doelgroep mensen met mijn specifieke interesse bestaat uit mensen met werk gerelateerde vragen, topsporters, serieuze recreatieve sporters van jong tot oud.

 

Mijn ervaringen in dit brede werkveld deed ik op in mijn praktijk, het Nederlands RSI Instituut, het Nederlands Instituut voor Arbeidsgerelateerde Klachten en op de afdeling arbeidsrevalidatie van het Militair Revalidatie Centrum. Daarnaast werk ik samen met sportartsen en sportfysiotherapeuten (o.a. van de KNVB). Dat vind ik belangrijk aangezien de klachten waarmee mensen komen veelal niet alleen een mentale component hebben.

 

Veelal zijn er belemmeringen ontstaan, waardoor hetgeen mensen graag willen doen niet lukt. Als er oorzaken op mentaal vlak liggen, verdient dit aandacht. Vanuit de hulpvraag werken we dan aan mentale vaardigheden om beter voorbereid te zijn op datgene wat de dagelijkse praktijk van iemand vraagt. De balans kan aardig scheef zijn, waardoor stressgerelateerde- of burnoutklachten kunnen ontstaan. Presteren op het werk, maar ook in de sport kan dan een lastige zaak zijn. Op het werk wordt iemand ziek, de sporter krijgt wellicht een blessure of merkt dat de te verwachten prestaties er niet uitkomen.

 

Het is goed en helpend om vanuit verschillende invalshoeken naar klachten en herstel te kijken en ook de lichamelijke kant aandacht te geven, zodat iemand weer vooruit kan.

 

Arianne de Buck, haptotherapeut

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in mensen. De verschillen tussen mensen boeien mij enorm. Wat vertelt de lichaamstaal en wat beweegt mensen letterlijk en figuurlijk in het leven.

In 2010 leerde ik haptonomie kennen, nadat ik door een burn-out even stil gezet werd. Ik heb er veel van geleerd en ben van een denker steeds meer de voeler geworden die ik ook was. Ik vond de fenomenen uit de haptonomie zo boeiend dat ik de opleiding voor Haptotherapie ben gaan volgen bij Synergos in Amersfoort.

Ik creëer een veilige omgeving waarin veel ruimte is voor jou en je leerproces. Mijn begeleiding zou ik willen typeren als betrokken, opbouwend en met een sprankje humor. Daarnaast hou ik ook van diepgang, leg ik verbanden en confronteer je waar nodig.

Fatima Kdioui, coach en counselor

Hoi, mijn naam is Fatima Kdioui. Ik ben Coach/Counselor en HR-manager. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik mijn zakelijke en mensgerichte kwaliteiten goed kan combineren. Van nature zorg ik graag voor anderen. Na jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, had ik de sterke behoefte om me naast het zakelijke aspect te richten op zorg. Na mijn studie voor coach en counselor ben ik met veel plezier aan het werk gegaan binnen welzijn en zorg.

 

Als personeelsmanager weet ik snel waar er behoefte aan is binnen een organisatie en bij de medewerker. Ik ben analytisch en verbindend en heb hierdoor snel boven water waar er behoefte aan is en waar de prioriteit ligt. Dit komt o.a. ten gunste op het verzuim binnen de organisatie. Hier valt te denken aan preventie, begeleiding van organisatie en medewerker tijdens verzuim, en terugkeer op de werkvloer.

 

Als coach en counselor heb ik veel mensen 1-op-1 begeleid, workshops en trainingen gegeven. Als coach begeleid ik je in zelfonderzoek. Door mijn begeleiding als coach onderzoek je zelf wie je bent, wat je nodig hebt en hoe je hier komt. Er kunnen ook situaties ontstaan en ineens zijn waarin het niet zozeer gaat om doelen en verandering, omdat er niet of nauwelijks iets te veranderen is aan een situatie. Dit kan zorgen voor veel stress en emoties.

 

Als mens zijn we van nature geneigd om voor de ander te zorgen. Dit is een prachtige eigenschap. Helaas kunnen we er ons soms ook in verliezen en gaat het ten koste van onszelf. Dit kan in iedere context gebeuren. Zowel privé als werk. We hebben vaak meer rollen dan we denken. Een aantal rollen zijn o.a.: ouder, kind, broer/zus, vriend(in), werknemer, werkgever, student, je rol binnen een vereniging enz. Grenzen stellen, weerbaarheid, loslaten en je eigen rol zijn thema’s die hier vaak een rol in hebben. Als trainer geef ik hier workshops in. Heb je vragen? Voel je dan vrij om contact op te nemen. Iedere vraag is welkom.

 

In mijn privéleven ben ik trotse moeder van mijn dochter Indy en zoon Ygan en sta vol in het leven. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten. Het bourgondische leven en samen zijn met familie is waar ik van ga sprankelen. Ik geniet van de natuur, mijn favoriete sport is Thaiboks. En mijn hart gaat open van harpmuziek.

 

Arbo Fysiocare

Locatie Stadscentrum

Zadelstede 3

3431 JZ  Nieuwegein

1e Verdieping, 1.17 & 1.18

Locatie Rijnhuizen

Coltbaan 1-19

3439 NG  NIeuwegein

Begane Grond, 7

T    030  227 05 89

M   06 40 84 32 04

E    info@arbo-fysiocare.nl 

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon

©2020