Arbo Fysiocare is onderdeel van Manueel-Fysiocare

Zadelstede 10

3431 JZ  Nieuwegein

4e verdieping, kamer 4.02

T    030  227 05 89

M   06 40 84 32 04

E    info@arbo-fysiocare.nl 

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon

©2019

Team Mentale Zorg

Bij Arbo Fysiocare stimuleren wij een multidisciplinaire samenwerking als hier vraag naar is. Dit betekent dat wij de meest prettige en vakbekwame collegae uit andere vakgebieden hebben gevonden die werkzaam zijn in deze regio. Graag stellen zij zich voor.

 

Sandra van Essen, psycholoog en coach

Ik ben Sandra van Essen, SPORTPSYCHOLOOG VSPN®/PSYCHOLOOG NIP.

Mijn studie psychologie volgde ik aan de Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam vervolgens een nevenrichting bewegingswetenschappen, mijn afstudeeronderzoek deed ik vervolgens aan de Deutsche Sporthochschule Köln. Ik kon mij zo steeds verder ontwikkelen in de sportpsychologie. Bewegen heeft al mijn hele leven mijn interesse en dat kon en kan ik in mijn werk op heel diverse manieren kwijt.

 

Sinds mijn terugkomst uit Köln, begin jaren ’90 begeleid ik met heel veel plezier mensen met diverse vraagstukken op werk- en/of sportgebied. De doelgroep mensen met mijn specifieke interesse bestaat uit mensen met werk gerelateerde vragen, topsporters, serieuze recreatieve sporters van jong tot oud.

 

Mijn ervaringen in dit brede werkveld deed ik op in mijn praktijk, het Nederlands RSI Instituut, het Nederlands Instituut voor Arbeidsgerelateerde Klachten en op de afdeling arbeidsrevalidatie van het Militair Revalidatie Centrum. Daarnaast werk ik samen met sportartsen en sportfysiotherapeuten (o.a. van de KNVB). Dat vind ik belangrijk aangezien de klachten waarmee mensen komen veelal niet alleen een mentale component hebben.

 

Veelal zijn er belemmeringen ontstaan, waardoor hetgeen mensen graag willen doen niet lukt. Als er oorzaken op mentaal vlak liggen, verdient dit aandacht. Vanuit de hulpvraag werken we dan aan mentale vaardigheden om beter voorbereid te zijn op datgene wat de dagelijkse praktijk van iemand vraagt. De balans kan aardig scheef zijn, waardoor stressgerelateerde- of burnoutklachten kunnen ontstaan. Presteren op het werk, maar ook in de sport kan dan een lastige zaak zijn. Op het werk wordt iemand ziek, de sporter krijgt wellicht een blessure of merkt dat de te verwachten prestaties er niet uitkomen.

 

Het is goed en helpend om vanuit verschillende invalshoeken naar klachten en herstel te kijken en ook de lichamelijke kant aandacht te geven, zodat iemand weer vooruit kan.

Maartje Groffen, psycholoog en (loopbaan)coach

Mijn naam is Maartje Groffen. Ik ben psycholoog NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en opgeleid coach. Professioneel Coachen en Leiderschap, Psychodrama, EMDR (trauma-verwerking) en Orthomoleculaire Voedingsleer vormen de belangrijkste aanvullingen op mijn psychologische basis. Ik heb een aantal jaar in het bedrijfsleven gewerkt en ruim 8 jaar ervaring als psycholoog/coach. Ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen. Wat maakt dat we doen wat we doen? Ook als we eigenlijk wel weten dat dit niet het juiste is. Hoe zijn we afgeraakt van ons pad én hoe komen we weer terug daarop? Ik ben gespecialiseerd in het werkveld arbeid & gezondheid.

Ik ben me erg bewust van de kracht van mijn intuïtie. Niet alleen denken, maar ook voelen en dat omzetten in actie! Dit hele pakket zet ik in om jou weer verder op jouw weg te helpen.

 

Arianne de Buck, haptotherapeut

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in mensen. De verschillen tussen mensen boeien mij enorm. Wat vertelt de lichaamstaal en wat beweegt mensen letterlijk en figuurlijk in het leven.

In 2010 leerde ik haptonomie kennen, nadat ik door een burn-out even stil gezet werd. Ik heb er veel van geleerd en ben van een denker steeds meer de voeler geworden die ik ook was. Ik vond de fenomenen uit de haptonomie zo boeiend dat ik de opleiding voor Haptotherapie ben gaan volgen bij Synergos in Amersfoort.

Ik creëer een veilige omgeving waarin veel ruimte is voor jou en je leerproces. Mijn begeleiding zou ik willen typeren als betrokken, opbouwend en met een sprankje humor. Daarnaast hou ik ook van diepgang, leg ik verbanden en confronteer je waar nodig.